De balans al opgemaakt?

2018 is bijna voorbij. Is dit jaar voor u ook voorbij gevlogen in de waan van de dag? Is je belangrijkste bezit, je eigen tijd, naar wens ingevuld? Kom je toe aan dingen die je in je bedrijf/organisatie en leven echt wilt? Ben je ook een ondernemer en/of leidinggevende die het beste uit zichzelf wil halen?

Balans is het antwoord op veel van onze uitdagingen. Op gewicht blijven, in evenwicht zijn, vraag en aanbod, de boekhouding, voorraadbeheer etc. Maar vooral ook de balans tussen het werk en privé. Berggeiten op een steile helling zijn er erg goed in. Wij als mensen vaak minder. We streven het na, maar we lijken er nooit te komen.

Je wilt succesvol zijn in je bedrijf, je partner en kinderen ondersteunen, gezond eten, voldoende sporten, je sociale contacten onderhouden, mediteren, aan persoonlijke ontwikkeling doen en af en toe tijd voor jezelf hebben. En dat lukt vaak niet. Want het leven gaat te snel en je tijd glipt door je vingers. En ondertussen voel je je te moe om iets nieuws op te pakken. Herkent u dat?

Er is geen ‘werk leven’ of ‘privé leven’. Je leven is een serie aan gebeurtenissen. Onafhankelijk van waar je je bevindt en wat je doet. Ieder moment is dat wat het is, meer is er niet.  De kunst is vaak om beter te worden in leven. Om je leven te zien als één geheel en je energie te verdelen, je tijd slimmer in te delen, beter te genieten en effectiever op te laden.

Balans bereik je niet, balans is een vaardigheid. Je moet continu corrigeren om in balans te blijven. En waar moet je beginnen als je beter wilt leren balanceren in het leven? Bij je passie en energie. Hoe meer energie en levenslust je hebt, des te makkelijker het is om in balans te blijven. Dat is een vaardigheid die je moet oefenen. Plan vaker en plan beter voor meer balans. Wat doe je als je plant? Je denkt goed na en ontwikkelt een plan. Vervolgens kun je stoppen met nadenken, en je plan simpelweg uitvoeren. Dat geeft ontzettend veel rust en controle. Hoe beter je je leven organiseert, des te meer ballen je omhoog kunt houden. En des te beter je tegen een stootje kunt. Het leven is één lange stroom van bewustzijn. Geniet van kleine successen en leuke dingen. Houd stress buiten de deur door momenten te nemen om te herstellen. Neem tijd om simpelweg te lummelen, om leuke dingen te doen, om te spelen en te lachen. Balans is een vaardigheid, geen eindbestemming.

Mensen zijn het fundament van een organisatie. Mensen gaan voor resultaat in je bedrijf of organisatie!. Ze samenbrengen en in hun kracht zetten zorgt voor rendement zowel persoonlijk als zakelijk. Goed ontwikkelde leiders maken medewerkers gemotiveerder, sterker, innovatiever, efficiënter en productiever.
Met het unieke, al ruim 50 jaar en wereldwijd bewezen concept van “Leadership Management Institute” (LMI) en mijn managementervaring help ik je dit graag bereiken. LMI Noord-Holland verbetert de resultaten van een organisatie door mensen zakelijk en persoonlijk op het gebied van leiderschap verder te ontwikkelen. Een meetbare bijdrage leveren aan het geluk, succes en persoonlijke groei van mensen. Dit doen wij door middel van het begeleiden van LMI programma’s: het ontwikkelen van productiviteit en leiderschap. Succes gegarandeerd met onze aanpak, en dat vaak al in enkele maanden!

Samen met de ondernemer of leidinggevende stellen we de belangrijkste persoonlijke en zakelijke uitdagingen vast. Met een unieke aanpak werken we stap voor stap aan de realisatie daarvan. Onze aanpak kenmerkt zich door een praktische, resultaatgerichte werkwijze in het bedrijfsproces.

Wordt ook een berggeit in balanceren tussen werk en privé. Ontdek hoe je je energie kunt managen, krijg grip op de waan van de dag en houdt elke dag energie over voor de dingen die je leuk en belangrijk vindt.

Ik wens u ook veel inspiratie en wijsheid toe met het opmaken van uw balans over 2018.

Evert Lassche

Directeur LMI Noord-Holland

Evert Lassche

Sinds 1986 ben ik werkzaam in het bedrijfsleven. In mijn loopbaan heb ik ervaring opgebouwd als bedrijfsadviseur, beleidsadviseur en manager. Ik wil graag mijn brede ervaring met bedrijven en organisaties inzetten voor collega-ondernemers. Een slagvaardig bedrijf of organisatie beschikt over een doordachte strategie waarmee snel op nieuwe ontwikkelingen kan worden ingespeeld. Dit vraagt om krachtige ondernemers en managers die effectief leiding geven, zelf in balans zijn en een efficiënte samenwerking creëren in de zakelijke en persoonlijke omgeving. Passie: Het beste halen uit mensen en bouwen aan succesvolle bedrijven en organisaties.